BİR KİŞİNİN YALAN SÖYLEDİĞİNİ NEREDEN ANLARIZ?

by Pazar, Haziran 28, 2015 0 yorum
  1.   Kişinin gülümsemesini inceleyin. Zorla yapılan gülümsemeler sadece ağızla yapılır.Ve kişi eğer gerçekten gülümsüyorsa gözlerinin etrafında çizgiler oluşur. 
  2.  En ummadığı soruyu sorun.Genelde yalan söyleyen bir insanın mutlaka iyi ve sağlam bir hikayesi vardır. Ve sizin ne soracağınızı bilerek yanıt verir. Kişiyi iyice izleyin ve en umulmadık anda hazır olmadığı bir konuda bir soru yöneltin.
  3.   Anlattığı hikayeyi sondan başa doğru tekrar anlatmasını isteyin. Çünkü yalancılar uydurdukları hikayeyi dümdüz ezberlerler. Geriden anlatmaya başladıklarında çoğu şeyi atlarlar ve düşünürler
  4. Davranışlarını değerlendirin .Yalanın en önemli göstergelerinden biri,  davranışlardaki değişikliğidir. Genel olarak heyecanlı olan biri sakinse veya sakin biri heyecanlıysa dikkat edin, farklı bir şeyler oluyor demektir.Veya sürekli bir şeyler anlatırken el hareketleri kullanarak anlatan arkadaşınız yalan söylerken ellerini bir yere odaklamak zorunda kalır.
  5. Yalan söyleyen arkadaşınız eğer yalanınıza inandığınızı sanıyorsa, yüzünde ufak bir gülümseme ve aşağılama hareketi olur.
  6. Bir şeyler saklayan insanlar genelde kötü örnekler verirler. Bulutların üzerinde uçuyordum çok iyiydim gibi mutluluk cümlelerinden kaçınırlar.
  7.  Çok küçük hareketleri izleyin. Çok küçük hareketler ve mimikler, ifadelerin ön açıklamasıdır. Bir kişi çok mutlu görünüyorsa, gerçekte bazı şeyler için üzülüyor olabilir. Gerçek duygusunun anlaşılmasından duyduğu korku, bir an için yüzünde belirir. Gizlenen korku, mutsuzluk, kızgınlık, kıskançlık, her neyse bir göz kırpması anı kadar kısa sürede yüze yansır. Bunu yakalamak büyük bir hünerdir. Mikro hareketler sebebi söylemez; sadece gizlenen bir duygu olduğunu gösterir.
  8. El, kol ve bacaklara dikkat! Yalan esnasındaki gerilim sebebiyle hareketsiz, katı veya suni hareket içinde olabilirler. Eller kavuşuk, ellerle kafa taranıyor, kulak ve burunla oynanıyor gibi yapılmaktadır. El açık şekilde göğüs ve kalbe doğru hareket etmiyordur.
  9. Sorulan soruları tekrarlama, ya hadi ama yapma nasıl böyle düşünürsün gibi cevaplar vermede yalanın bir parçası olabilir.
  10.  Göz bebeklerinin hareketlerine bakın. Yalan söyleyenler doğrudan göz kontağına geçmek istemezler. Çok göz kırpmaya başlayabilirler. Sağ elini kullanan birine soru sorduğunuzda göz bebeği sağa kayarsa bir şey hatırlamaya çalışıyordur, sola kayarsa pratik zekasını kullanıp uyduracak demektir. Sol elini kullananlar için tam tersi geçerlidir. Fakat ne kadar göz teması diye bilinse de bazı insanlar yalan söylerken insanın gözlerine odaklanır. Bu da yalanı daha gerçek göstermek amacıyla yapılan bir beyin oyunudur.
  11. Sorularınıza tepkisini yakından izleyin. Yalancılar kendilerini rahatsız hissettikleri için ya vücutlarını başka yöne çevirmeye veya kaçmaya çalışırlar ya da sizinle aralarında bir nesne koymak isterler.Suçsuzlar saldırıya, suçlular anında savunmaya geçerler.
  12.  Konuyu birden değiştirin. Suçsuz insan konunun değiştirilmesinden rahatsız olup geri dönmek isteyecek, yalancı ise kurtulduğunu düşünecektir.

Ve normal bir insan 10 dakikada 3 yalan söyler!


blogutopya

Developer

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Curabitur blandit tempus porttitor. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.

0 yorum :

Yorum Gönder

Buraya yorum bırakın...