EVDE AYAK BAKIMI NASIL YAPILIR?

by Pazartesi, Temmuz 20, 2015 0 yorum


Zavallı ayaklarımız hem bütün yükümüzü taşıyor, hem de ihmal ediliyor. Biraz zaman alan ama çok kolay yapılan bakım sayesinde ayaklarımız da bayram etse fena mı olur?

1- BANYO

Bir kaba, ayaklarını kaplayacak kadar su koy. Yarım bardak süt ekle. Sonra da 3 çorba kaşığı badem yağı ya da zeytinyağı ilave et. Kabı ateşe koy, biraz ısınsın. Karışım ılınırken tırnaklarındaki eski ojeyi, tabi varsa asetonla temizle.

2-ALETLER HAZIR MI?

Tırnak makasını sterilize etmek için 20 dakika kolonyada beklet. Şimdi tırnaklarını çok kısa kesme de batık oluşmasın. Kenarlarını da kağıt törpüyle yuvarla.



3-SÜT MUCİZESİ

Sütlü karışım artık ılınmıştır. Ateşten indir, leğene boşalt, ayaklarını daldır. Süt sayesinde ölü deri hücreleri çözünüp erir.Yağ ise nasırları yumuşatır. 10 dakika öylece bekle, sonra ponza taşıyla ayak altını, topuklarını ve yumuşayan nasırları ovala. ardından ayaklarını yıka.





4-ŞEKERLİ PEELING

1/4 bardak toz şekeri ve her zaman kullandığın vücut losyonunu ya da vücut yağını karıştırıp macun haline getir. Ayağının altına bir havlu koy, bu macunla ayaklarını ov.



5-OH, YUMUŞACIK!

Bir bardak sütü ve 1-2 salatalığı mikserde karıştır. Bu karışımı ayaklarına ve bacaklarına sür. Salatalık cildi nemlendirir ve genişleyen kan damarlarını daraltır. Süt de cilde parlaklık verir. 5 dakika bekle, sonra durula.

6-NEMLENSİN

Ayaklarına bol miktarda nemlendirici sür, sonra da streç filmle sar. Temiz bir havluyu kaynar suya sokup çıkar, sık, biraz soğut ve ayaklarına sar. 10 dakika beklet.

7-SIRA OJEDE

Havluyu çek, streç filmi çıkar. Tuvalet kağıdını top top yaparak parmak aralarına yerleştir, oje bulaşmasın. Fırçada kalan ojeyi her seferinde şişenin ağzına sıyırmalısın. Düzgün şekilde iki kat ojeyi sürünce bakım biter.





blogutopya

Developer

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Curabitur blandit tempus porttitor. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.

0 yorum :

Yorum Gönder

Buraya yorum bırakın...