SAÇ KIRIKLARINA ÇÖZÜM

by Pazar, Temmuz 19, 2015 0 yorum

Saçın daha güzel görünmesini sağlayan fön, maşa, sık tarama ve kimyasal işlemler tellere zarar verir. Sonra ne olur? Tabi ki uçlar kırılır. Kırıklar başlayınca da saç bir anda sağlıksız, kötü bir görünüme bürünür.

Aşırı şekillendirme, saçın koruyucu dış yüzeyini zayıflatır, ki bu da iç yüzeyin kurumasına yol açar. İşte çözümler:

Uçları kestirin: Kırıklardan kurtulmanın tek yolu bu. Kırıkların en azından iki santim yukarısından kestirin. Yoksa, yıpranan kısım yukarı ilerleyebilir.


Telleri güçlendirin: Tekrar kırılmasını önlemek için saçı onarıcı bir şampuanla yıkayın. Protein içerikli ürünler fön, maşa, düzleştirici gibi aletlerle şekillendirmeye karşı saçı koruyor.


Nem dopingi yapın: Esnek saç dış etkenlere karşı daha dayanıklı olur. İçeriğinde zeytin, badem ve ceviz gibi doğal nemlendiriciler olun kremleri uygulayın.


Isıdan yardım alın: Düzleştiriciden, maşadan ve fönden hemen vazgeçmeyin. Saçı sıcak uygulamalara karşı koruyan ve tellere nem kazandıran ürünleri kullanarak ısıdan yararlanabilirsiniz.


Doğru tarayın: Saç ıslakken daha narin ve hassas olduğu için taramayın. Ayrıca geniş dişli tarak kullanın. Üstten uçlara doğru yumuşak kıllı tarakla tarayın.




Yastığınızı seçin: İpek ve saten yastık kullanın. Bu yastıklar saç düğümlenmesini ve kırılmasını azaltır.



Boya süresine dikkat edin: Rengini açtıracak veya zemin hazırlar. Perma ve boya gibi kimyasal uygulamalar arasında en az iki hafta geçmeli. Yoksa saç çok yıpranır.




Sirke masajı yapın: Bir kaba 10 su bardağı su ve 1 çay bardağı elma sirkesi koyun. Bur karışımla diplere masaj yapın. 30 dakika bekleyin yıkayın.

Bitkilerin gücüne güvenin: 1 çorba kaşığı havuç tohum yağını, 1 çorba kaşığı biberiye yağını ve 1 çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyunu karıştırın. Bu karışımı, diplere boya sürer gibi uygulayın. 5 dakika boyunca masaj yapın, sonra başınıza streç film sarın 2 saat bekleyin.
Sürenin sonunda saç tipinize uygun bir şampuanla yıkayın.

blogutopya

Developer

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Curabitur blandit tempus porttitor. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.

0 yorum :

Yorum Gönder

Buraya yorum bırakın...