SAÇLARDA YAĞLANMA SORUNU

by Pazartesi, Temmuz 13, 2015 0 yorum



      Kirli saçın daha iyi olduğuna inanılır.Çünkü saçtaki yağ oranı saça parlaklık katar .Ancak parlak saç ile yağlı saç arasında çok ince bir çizgi vardır. Peki yağlı saç nedir ? nasıl meydana gelir?

     Aslında yağlı saç diye bir şey yoktur.Yağlı deri vardır.Saçının yağlanmasından yakınanlar,öncelikle şampuanına çok dikkat etmeli.Çünkü yağlı saçlar için geliştirilen şampuanlar kimyasal madde içeriyor. Aşırı yağlı saçı yıkarken şampuanı iki kez uygulamak gerekir.Ayrıca yağ sorunu olan insanların saçını nasıl yıkadığı kadar saçını nasıl şekillendirdiği de çok önemlidir.Zira saçı çok fırçalamak ve taramak saçın yağlanmasını hızlandırır. Yanı sıra saçın mümkün olduğundan daha az toplanmasında da fayda var.Düz saçlı kişilerde gün içerisinde deriden salgılanan yağ daha hızlıyken kıvırcık saçlı kişilerde daha yavaş ilerler.

Önemli bir nokta daha : Yağlanma dış görünümü etkileyen bir sorun gibi gözükse de gerçekte başka sorunların başlangıcı olabiliyor .Aşırı yağlanma engellenmezse dökülmeye yol açabiliyor.Ayrıca deride bulunan mantarları etkileyerek kepeğe hatta egzamaya dönüşebilir.

blogutopya

Developer

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Curabitur blandit tempus porttitor. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.

0 yorum :

Yorum Gönder

Buraya yorum bırakın...