GÖZÜNÜZE İYİ BAKIN

by Pazartesi, Temmuz 20, 2015 0 yorum

GÖZLER BEDENİN AYNASI 

Gözde meydana gelen bazı şikayetler başka sistemlerle ilgili ipuçları verebilir, bu yüzden dikkat etmek gerekir. Mor halkalar, göz altındaki şişlikler ve torbalar ise ruh halimizin aynası olabilir. Bu görüntüleri önlemek için:

  • Çok düz bir yastıkta yatmayın, başınız hafif yüksekte olsun.
  • Gece kalorifer veya klimayı kapatın.
  • Yeterince su için. Vücutta biriken zararlı maddeleri bu sayede atabilirsiniz.
  • Bilinçsiz ilaç kullanmayın. Çünkü göz çevresiyle ilgili sorunlar için üretilen kozmetik ürünlerin bazısı bu bölgeleri kurutabilir ya da alerji yapabilir.

UYKUSUZ KALMAYIN

Her gün 6-8 saatlik düzenli uyku, göz sağlığı için önemlidir. Özellikle de her akşam aynı saatlerde yatmak, daha kaliteli bir dinlenme sağlar. Öğle yemeğinden sonra bile gözlerin 10 dakika dinlendirilmesi göze iyi geliyor. Bilgisayar başında çalışanlar da belirli aralıklara uzak bir noktaya bakarak gözlerini dinlendirmeli.





BESLENMEYE DİKKAT!

A vitamini göz sağlığı için şart. Havuç, ıspanak, balkabağı, pazı, kereviz, maydanoz, dereotu, kayısı, şeftali, kavun, et, balık ve yumurtada ciddi oranda A vitamini var, bilginize. Kivi, turunçgiller, biber ve kuşburnu ise gözdeki damarları güçlendiren C vitamini deposu. Göz için yararlı olan vitaminin B2'yi de süt, peynir, karaciğer ve kümes hayvanlarında bulabilirsiniz.






GÖZ KIRPIN

Ekran karşısında çalışırken gözlerinizi kırpmayı unutmayın. Böylece gözün ön tarafındaki saydam tabakanın kurumasını önlemiş olursunuz. Ekranda çalışmaya bazen, kısa süreli ara verin. Bu molalar sırasında gözleri kapatın, göz kapaklarınızın üstüne parmaklarınızla çok hafifçe bastırarak masaj yapın. Sonra gözlerinizi iyice açın ve önce bir yana, sonra öteki yana çember hareketi yaparak döndürün. Bu egzersiz gözleri gevşetecektir.




GÖZ EGZERSİZİ

MAKYAJ TEMİZLENMELİ 

Her akşam yatmadan önce göz makyajının mutlaka temizlenmesi gerek. Çünkü rimel, far ve benzeri ürünlerin kalıntısı, gece göz çevresinde kaldığında cilde zarar verebiliyor, hatta kirpikleri dökebiliyor. Temizle işlemi, göz çevresini tahriş etmeden, yumuşak hareketlerle yapılmalı.



blogutopya

Developer

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Curabitur blandit tempus porttitor. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.

0 yorum :

Yorum Gönder

Buraya yorum bırakın...