Affetmek En Asil İntikamdır.

by Salı, Nisan 07, 2015 0 yorum






Şu Dünyada ne kadar yeni insan tanırsak en çokta kendi kendimizle yabancılığımıza bir son vermek içindir bu. Kendimizi o kişiye yakın hissettiğimiz anlar olur ve ilişki kurma isteğimiz doğar. Bir süre sonra o ilişki; dost, arkadaşlık vb. olur. En kötüsü de düşmanlık...

Karşımızdaki insanı düşmanımız olarak görüyorsak asıl düşman karşımızda değil ta içimizdedir.Düşman sıfatını o kişiye yerleştiren bize yaptığı kötü şeylerdir aslında. Hayatımız boyunca o kişiye karşı intikam duygusu besleriz belkide. O yaptığı şeyi yanına bırakmama isteği.. Bu istek, arzu gözümüzde o kadar körelir ki bazen çok rahatsız oluruz.

Sırtımızda bir yük olur adeta. Acımız katlanır içimizde. Kabullenemeyiş, müthiş üzüntü hissi kaplar kalbinizin içini. Affetmemek.... İşte affetmezsek bunlar olur. Çünkü affetmezsek kendimizi affetmemiş oluruz. Bu kötülüğü kendimize yapar dururuz.


Amerika Birleşik Devletleri'nin 35. başkanı olan ve  suikasta uğrayıp ölen  John. F. Kennedy der ki:


Evet sihirli kelime bu; affetmek. Affedersen; kinini, intikam hissini, acılarını, boğazında takılı kalan cümlelerini, ezikliğini, kabullenemeyişini affedersin. 
Ve kurtulursun. Ancak düşmanlarımızı unutmamakta gerekir. Çünkü onlar bir zamanlar kendimizi yiyip bitirmemize neden olmuştur.
Affet; kurtul ve unutma!


"Neanderthal"


blogutopya

Developer

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Curabitur blandit tempus porttitor. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.

0 yorum :

Yorum Gönder

Buraya yorum bırakın...