The Maze Runner (Labirentten Ölümcül Kaçış)

by Cuma, Nisan 17, 2015 0 yorum
           




      
  Film genç bir erkeğin asansör ile yolculuğuyla başlar. Asansör sonunda 60 tane kendi yaşlarında bir erkek grubu onu oradan çıkarır ve hoş geldin çaylak demeye başlarlar. Adını ve kim olduğunu hatırlamayan genç nasıl geldiğini de hatırlamaz . Ve oradaki erkeklerden kaçmaya başlar birden duraksar ve etrafına bakar. Her yer koca koca sütunlarla örülmüş bir labirenttir. Ve sürekli sorular sormaya başlar.


Her ay bir erkek ve gıda gelir. Labirenttin ortasında olan bu yeri yaşanacak hale getirilmiş ve herkesin bir görevi vardır. Grup liderleri ise oraya ilk gönderilen Alby'dir. Kendisi bir ay orada yalnız kalmıştır. Her sabah 2 koşucu labirentte girer ve çıkışı bulmaya çalışır fakat akşam olduğunda kapılar kapanmaktadır. Ve her akşam labirent değişmektedir. O yüzden akşam olmadan gelmeleri gerekiyordur. Ve labirentin içinde Izdırap verenler vardır. Filmin başrol oyuncusu akşam ismini hatırlar ve Thomas der. Thomas sürekli sorular sormaya devam eder. Izdırap verenleri görüp hayatta kalan hiç olmamıştır. Ve orada yaşayanların kuralları vardır. Koşucular dışında kimse labirentte girmemeli en önemli kural budur. Ama Thomas labirenti çok merak eder.




           
        İkinci gününde koşuculardan Been ormanda Thomas' a saldırır ve insanlar toplanıp Thomas'ı kurtarır. Been bir ızdırap veren tarafından sokulmuştur. Ve hastalıklıdır. Onu labirentte atarlar. Labirentte daha önce bir gece hayatta kalan olmamıştır. Ertesi gün grup lideri Alby ve Koşuculardan Minho labirentte girerler Been'in neden gündüz vakti sokulduğunu öğrenmek için. Akşam labirenttin kapanma zamanına gelince
Thomas ve diğerleri meraklanır. Ve kapı kapanırken Minho ve Alby gelirler fakat Alby yaralıdır. Minho da onu bırakmadığı için kapıdan geçemezler kapı tam kapanırken Thomas kapıdan geçer. Arkadaşları bağırır fakat umursamaz. Alby yaralı ve baygındır. Minho ve Thomas labirentte kalırlar ve karanlıktır. Onu taşırken Minho korkmaya başlar ve Alby bırakmamız lazım der. Thomas'ın aklına bir fikir gelir sarmaşıklara Alby'i bağlarken Minho özür dileyip kaçar. Bir ızdırap veren Thomas'un olduğu yere doğru gelir. Thomas da sarmaşıkların arasına saklanır.

Daha sonra Thomas  Alby'i bağladıktan sonra dışarı çıkar ve tam o sırada bir ızdıran veren onu kovalamaya başlar. Minhoyla karşılaşır. Minho yanındayken Thomas ızdırap vereni labirentin arasına sıkıştırıp öldürür. Geri Alby'i alıp Karyn'a dönerler.Herkes şaşırır.İlk defa gidip geri gelen olmuştur. Ve Thomas Izdırap veren öldürmüştür.  Gally ise onu suçlu bulur ve cezalandırılmasını ister. Ertesi gün bir kişi daha gönderirler ve gelen kişi bir kızdır. Elinde ise Bu gelecek olan son kişidir yazmaktadır.

   Kızın gelmesi ve uykusunda Thomas diye sayıklaması insanları korkutur. Ve devamını izleyip görün derim . Kaya Scodelario ve Dylan O'brien 'in oynadığı bu film bence mükemmel ötesi bir film İYİ SEYİRLER :D

















blogutopya

Developer

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Curabitur blandit tempus porttitor. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.

0 yorum :

Yorum Gönder

Buraya yorum bırakın...