Birçok İnsan Kalp Krizi Belirtilerini Bilmiyor!

by Perşembe, Ağustos 06, 2015 0 yorum
Yapılan araştırmalara göre :

  Kalp hastalarının kalp krizi geçirme veya ölüm riski toplumun geneline göre 5 ila 8 kat daha fazladır. Kalp krizi geçiren kişinin hayatta kalma ihtimali tedavinin ne kadar çabuk başladı ile irtibatlıdır. Tedavi belirtilerinin başladığı ilk bir saat içinde başlarsa hayatta kalma ihtimali daha fazladır. Halbuki kalp krizi geçiren bir çok kişi umumiyetle hastaneye belirtiler başladıktan iki saat sonra getirmektedir. Neticeleri Archives of İnternal Medicine'de yayımlanan yeni bir çalışmada kalp krizi geçiren, anjiyografi veya stent uygulanan 3522 hastanın kalp krizi belirtilerinin hangi ölçüde bildikleri araştırıldı. Çalışmanın en çarpıcı neticesi çok büyük risk altında olmalarına rağmen bu hastaların yaklaşık yarısının kalp krizinin erken belirtileri hala bilmemeleriydi. Kadınların eğitim seviyesi olanların kalb rehabilitasyon tabi tutulanların aile hekiminin değil de bir kardiyologun bakımı altında olanların hastalıkları hakkındaki bilgileri daha fazlaydı. Çalışma yapan hekimler kalp hastalarının özellikle erkeklerin eğitim seviyesi düşük olanların ama tabi tutulmayanların, hekimlerinden hastalıkları ve kalp krizi belirtileri hakkında bilgi almaları gerektiğini belirtiyor.


Kalp Krizi Belirtileri :
Kalp krizinin en belirgin belirtisi göğüs ağrısıdır. Göğüs ağrısı göğsün ortasında baskı tarzında olabilse de, sırtta, omuzda, boyunda ve karında da hissedilebilir. Başta diyabet hastalarında olmak üzere bazı nörolojik problemleri olan kişilerde ağrı hissedilemeyebilmektedir. Ağrıdan sonra başlıca belirtiler ise nefes darlığı, çarpıntı, sıkıntı, soğuk terleme, baş dönmesi, bulantı, kusma, sersemlik ve bayılmadır.


blogutopya

Developer

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Curabitur blandit tempus porttitor. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.

0 yorum :

Yorum Gönder

Buraya yorum bırakın...