Sadece Sporla KAS Yapılmaz

by Pazar, Ağustos 09, 2015 0 yorum
Erkeklerin birçoğu kaslı bir vücut için, spor salonlarında saatlerini harcarlar. Fakat gelişmiş kaslar için yediklerin de çok önemli.


Balık


Kas oluşumunda balık birinci sıradadır. Örneğin; somon balığının 100 gramlık bir porsiyonunda yaklaşık 25 gram protein bulunuyor. Ayrıca balıkta diğer sağlıklı besin öğeleri de var. Somon, kalp dostu tekli doymamış yağlarla omega-3 yağ asitleriyle doludur. Somon mükemmel bir D vitamini kaynağıdır. Bir bütün olarak ele alındığında, ton balığı ya da somon gibi balıklar en iyileridir.

Tavuk


Tavuk, kas yapmana yardımcı olan bir gıdadır. 100 gram yağsız beyaz et, 31 gram protein ve sadece 4 gram yağ içeriyor. Bu nedenle, kas yapmayı planlıyorsan tavuktan da bol miktarda yemen gerektiğini unutma.

Yumurta


Hazırlanması hızlı ve kolay, yenmesi zevkli olan yumurta, kas yapan bir diğer gıdadır. Bir yumurta da yaklaşık 5-6 gram protein ile sadece 60 kalori vardır. Yumurtadaki protein en yüksek biyolojik değeriyle en kolay kullanabilir proteindir. Bu şu anlama geliyor; yumurtadaki protein, kas gelişimi için en etkili kullanılan proteindir.

Soya 


İster taze soya fasulyesi olarak, istersen tofu ya da soya sütü olarak tüket, soya fasulyesinin kas yapıcı faydaları yadsınamaz. Proteinle dolu olan bu gıdanın sadece bir kasesi 20 gram aminoasit içeriyor. Et için en sağlıklı alternatif olan kas yapıcı soya, birçok önemli vitamin ve minerallerle doludur.

Yağsız biftek


Mükemmel bir protein kaynağıdır. Sadece 100 gram yağsız dövülmüş biftekle 27 gramdan fazla protein bulunuyor. Biftek ayrıca B12 vitamini, çinko ve demirle doludur. Tüm bunlar da kas oluşumu ve gelişimi açısından oldukça önemlidir.

Çikolatalı süt


Gelişen vücut için sütün önemi inkar edilemez. Çünkü süt hayvansal bir gıdadır, çok az yağa sahipken gerekli aminoasitlerin tümünü sağlar. Yüzde 100 gerçek sütle hazırlanan çikolatalarda da bol miktarda protein vardır.

Süzme peynir


Şaşırtıcı gibi görünse de birçok vücut geliştiren ilaç, süzme peynir içeriyor. Bunun nedenini anlamak için az yağlı ya da yağsız süzme peynirinin etiketini okuman yeterlidir. Sadece yarım kase az yağlı süzme peynirde 14 gram protein ile 80 kalori bulunuyor.

Badem


Sadece çeyrek kase badem yaklaşık 8 gram protein içeriyor. Badem ayrıca kalp dostu tekli doymamış yağlar ve magnezyum ile doludur.

blogutopya

Developer

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Curabitur blandit tempus porttitor. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.

0 yorum :

Yorum Gönder

Buraya yorum bırakın...