Birçok Kişide D Vitamini Eksikliği Var!

by Perşembe, Ağustos 06, 2015 0 yorum
      Bir resmi rapora göre Amerikalıların yaklaşık güçlü bir yeterli D vitamini almıyor.Amerikan hastalıkları kontrol ve koruma merkezi ( CDC ) bu rapor önceki çoğu çalışmanın neticeleriyle paraleldir :Toplumun mühim bir kısmı düşük D vitamini riski altındadır. Kanda yapılan yaygın bir de vitamin testine dayalı olarak geçen yıl dört D vitamini durumu kategorisi geliştirilmiştir:
yeterli D vitamini, eksikliği riski, yetersizlik riski ve muhtemelen çok yüksek olan seviyeler. D vitamini yetersizliği durumunda kemikler hastalık riski altındadır. Düşük D vitamini seviyelerini sahip olmak için bilinen risk faktörleri : Yaşlı olmak,fazla kilolu olmak ve müzmin bir hastalığı bulunmaktadır. D vitamini ile beraber olan sağlık problemleri arasında kemik kırıkları,parkinson hastalığı,şeker hastalığı,kanser ve otoimmün hastalıklar sayılabilir. D vitamininden zengin olan besinler arasında takviye edilmiş portakal suyu,tahıllar,süt,somon balığı ve yumurta bulunmaktadır. Ayrıca güneş ışığına mazuriyet vücudun D vitamini imalini tetikler.

blogutopya

Developer

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Curabitur blandit tempus porttitor. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.

0 yorum :

Yorum Gönder

Buraya yorum bırakın...