Yiyeceklere Eklemiş Şekere Dikkat

by Perşembe, Ağustos 06, 2015 0 yorum
  
 Amerikan Kalp Cemiyetin yeni bir tavsiyesine göre kadınlar günde 100 kilo kaloriden,erkekler ise 150 kilo kalori den fazla ilave şeker tüketmemelidir. İlave şeker muamele  yapılırken pişirme esnasında ve tüketilirken yiyecekleri eklenen şeker manasına manasındadır . Tavsiye edilen miktar kadınlar için yaklaşık 6 erkekler için yaklaşık 9 çay kaşığı şekere karşılık gelmektedir. 2000'li yılların başında yapılan büyük bir çalışma, Amerikalıların günde 22 çay kaşığından fazla ilave şeker tükettiklerini göstermiştir .İlave şekerin fazla alınması şişmanlık ve hipertansiyon gibi çeşitli sağlık problemleri ile birliktedir.




     Amerikan Kalp Cemiyeti Amerikalıların diyetindeki ilave şekerin başlıca kaynağının şekere eklenen (çoğunluk la gazlı) meşrubatlar olduğunu belirtmektedir. 330 mililitrelik bir kutu meşrubat yaklaşık 8 çay kaşığı şeker ihtiva eder bilindiği gibi şekerim vücutta enerji sağlamak dışında bir besin değeri bulunmamaktadır .Fazla miktarda ilave şeker ihtiva eden yiyecek ve içecekleri tüketmek çoğu kişinin diğer besleyici gıdaları olmasına mani olur CİRCULATİON  dergisinde yayımlanan yazıda amerikan kalp cemiyeti kişilerin meyve sebze düşük yağlı kümes ürünlerini lifli tahıllar ve balık yemelerini de tavsiye etmektedir.
 

blogutopya

Developer

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Curabitur blandit tempus porttitor. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.

0 yorum :

Yorum Gönder

Buraya yorum bırakın...