Hafıza Kayıplarının Azalması İçin

by Perşembe, Ağustos 06, 2015 0 yorum
      Günümüzde sık görülen bir rahatsızlık olan tıkayıcı uyku apne sendromu,uyku sırasında vücudun oksijen açlık etmesine yol açar. Bu sendromun bulunduğu kişilerde uykuda solunum yer yer durur kandaki oksijen azalır ve organlar bu durumdan menfi tesir görür. Tıkayıcı uyku apne sendromu hipertansiyon, kalp krizi,inme riskini artırır.
Öğrenme ve hafıza gibi beyin fonksiyonlarına zarar verebilir. Tıkayıcı uyku apne sendromu bulunan bazı hastaların beyinlerinde oksidatif stres belirtilerine rastlanmıştır. çay,polifenolleri ihtiva eder. Polifenoller ,antioksidan tesir göstererek, beyinde oksidatif strese karşı koymada vazife alır.Neticeleri American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine'de yayımlanan bir araştırmaya göre yeşil çayda bulunan bu güçlü antioksidanlar, uyku apne sendromu hastalarındaki bozulmuş beyin fonksiyonlarının iyileştirilmesini vesile olabilmektedir. Araştırmada erkek farelerde tıkayıcı uyku apne sendromuna benzer bir tablo meydana getirilmiştir. Yeşil çay polifenolleri verilen farelerin öğrenme ve hafıza testlerinde daha başarılı oldukları görülmüştür. Bundan dolayı araştırmacılar yeşilçay polifenolleri tıkayıcı uyku apne sendromuna bağlı olan hafıza ve öğrenme problemlerin azaltılmasında rol alabileceğini düşünmektedir.

 

blogutopya

Developer

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Curabitur blandit tempus porttitor. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.

0 yorum :

Yorum Gönder

Buraya yorum bırakın...